Super preț pentru o vacanță în Santorini! 221€ (zbor și 7 nopți de cazare)

Ai visat vreodată să îți petreci vacanța in Santorini? Acum este momentul mult dorit pentru un concediu binemeritat pe cea mai ravnită insulă grecească!

Vacanță Santorini

221 €

10-17 Septembrie 2020

Plecare
Bucuresti

Destinatie
Thira

Detalii Vacanță

Zbor Wizz Air: Bucuresti - Thira | 10-17 Septembrie 2020 | 81€

Hotel*** Romantic Spa Resort | 7 nopți cazare: 280€ cameră dublă | 140€/persoană

Aterizarea se va face pe aeroportul Santorini (Thira) International Airport, care se află la o disțantă de 6 km față de orașul Thira.
Transportul de la aeroport se poate face un taxi care costă aproximativ 35€ sau autobuzul pe care îl găsiți la ieșirea din aeroport.
Autobuzele circulă foarte rar, la interval de 1-2 ore. Drumul de la aeroport până în centru va dura aproximativ 20 de minute, iar prețul este de 2€ pe sens.​

Hotelul este amplasat la 800 m fată de centru și la 1.2 km distană de autogara din Thira.
Dacă alegeți să ajungeți în Thira cu autobuzul, singura metodă este să parcurgeți drumul către hotel la pas, în aproximativ 20 de minute, pe străduțele capitalei insulei Santorini.

Atracții Turistice de vizitat în Santorini

Oia - Preț intrare: Gratuit

O combinație unică de stânci vulcanice, florile bougainvillea de un roz aprins și casele construite în stil de peșteră cu ziduri albe și acoperișuri albastre, în perfect contrast cu turcoazului mării, Oia este simbolul Santorini și cea mai fotografiată destinație de pe insulă.
Este un loc special, cu un farmec aparte, preferat de oameni din întreaga lume, care vin aici pentru a admira priveliștile uluitoare asupra coastei Calderei. Cu toate că satul Oia este cel mai căutat loc de pe insulă, totuși, în mod paradoxal, este o oază de pace, locul perfect de pe pământ pentru a-ți reîncărca bateriile.

Coasta Caldera - Preț intrare: Gratuit

Dezvoltarea comercială a Santorini este în mare parte concentrată pe sâncile de la marginea coastei din vestul insulei, cu grupuri mari de clădiri înalțate care cuibăresc la înălțimi amețitoare, pe stânci și oferind o panoramă superbă atât de pe uscat cât și de pe mare.
Fira, capitala aglomerată a insulei, se întinde spre nord către satul numit Firostefani (aproximativ 15 minute de mers din Fira) și Imerovigli (punctul cel mai înalt al marginii calderei, la aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos din Fira). Traseul care străbate aceste sate este asezonat cu hoteluri de lux, terase, restaurante și oportunități fotografice interminabile.

Vuclanii de pe insulele Nea Kameni și Palea Kameni - Preț intrare: Gratuit

Cele două insule mici din centrul Calderei Santorini, Palea Kameni și Nea Kameni, adăpostesc vulcani inactivi, care cu sute de ani în urmă au dus la formarea lor. Acum, locul cel mai vizitat este craterul vulcanic din zona de nord a insulei Nea Kameni, iar potrivit localnicilor, sunt cele mai recente insule vulcanice din estul Mediteranei, Nea Kameni având doar 450 de ani.
Palea și Nea Kameni pot fi vizitate cu barca. Îți poți combina excursia cu o vizită în Thirasia sau în Oia. Barcile pleacă din vechiul port Fira sau din Athinios, în funcție de ruta pe care o vei alege. De asemnea puteți închiria o barcă și să vă planificați o rută personalizată.
Sfat: nu pierdeți șansa de a urmări apusul de la bord!

Mijloace de transport pe insulă

Transportul in comun

În Santorini există o companie care efectuează curse cu autocarul între diverse destinații de pe insulă, cu plecare din autogara din Thira.
Prețul unui bilet variază între 1,60€ și 2,30€.
Cu aceste autobuze se poate ajunge în faimoaele sate de pe marginea coastei precum Oia sau Imerovigli.

Rent a car

Cel mai bun mod de a vizita insula Santorini este de a închiria un vehicul fiindcă îți oferă libertate de mișcare și poți ajunge rapid la destinația dorită. Prețul pentru închiriere auto pornește de la 40 euro pe zi, dar mai sunt și variantele în care puteți opta pentru un scooter pentru 20 euro sau ATV de la 25 euro.

Restaurante Santorini

Armeni Restaurant

Restaurantul Armeni vă va captiva cu mâncărurile sale delicioase care sunt pline de aromele soarelui și ale mării, poziționat pe malul mării Egee, lângă minuatul sat Oia. Specializat pe mâncare cu specific mediteraneean, o cină pentru două persoane pornește de la 50 de euro.

FlyAway Creative Restaurant

Un restaurant exclusivit, cu mâncare fine dining se află pe Coasta Caldera, în apropiere de satul Imerovigli și oferă o priveliște spectaculoasă fiind poziționat la căteva sute de metrii deasupra mării. Prețul unei cine pentru două persoane la acest restaurant cu specific mediteraneean este de aproximativ 100 de euro.

Lombranos

Tot pe malul mării, dar de această dată foarte aproape de capitala Thira, respectiv și de cazare, Restaurantul Lombranos oferă o varietate mare de preparate din pește și fructe de mare foarte delicioase. O cină pentru două persoane pornește de la 40 de euro.