Vacanță în Creta, în plin sezon 303€ (zbor și 7 nopți de cazare)

Heraklion este destinația perfectă pentru o vacanță de vara cu prețuri extrem de bune, în largul mării Egee.

Vacanță Creta

303 €

13-20 August 2020

Plecare
Bucuresti

Destinatie
Heraklion

Detalii Vacanță

Zbor Wizz Air: Bucuresti - Heraklion | 13-20 August 2020 | 131€

Hotel*** Poseidon Hotel | 7 nopți cazare: 344€ cameră dublă | 172€/persoană

Aterizarea se va face pe aeroportul Heraklion Airport N. Kazantzakis, care se află la o disțantă de 5 km față de orașul Heraklion. Transportul de la aeroport se poate face cu unul dintre autobuzele albastre pe care le găsiți la ieșirea din aeroport. Autobuzele circulă din 10 în 10 minute. Drumul de la aeroport până în centru va dura aproximativ 20 de minute, iar prețul este de 1,20€ pe sens.​

Hotelul, amplasat în zona porturilor, la 1.6 km fată de centru, în apropierea stației de autobuz "Passenger Port" și se află la doar 10 stații distantă față de aeroport și doar 2 stații distantă de centru. Prețul biletului pentru o singură călătorie este de 1.20€.

Atractii Turistice de vizitat in Creta

Palatul Knossos și Muzeul Arheologic din Heraklion - Pret intrare: 16 euro

Knossos era de departe cel mai mare și cel mai monumental centru minoic de pe insulă. În epoca bronzului târziu, palatul a crescut și a cuprins peste 1.500 de camere, ridicând 3-4 etaje și acoperind o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Orașul din jurul său era de asemenea enorm, ocupând aproximativ 750.000 mp.
Centrele minoice prezintă o consistență culturală atât în ​​caracteristicile arhitecturale - inclusiv zidărie de scrumiere, puțuri ușoare, altar, depozite, etaje multiple cu scări și curți - și în artefactele extraordinare dezgropate.
Obiectele caracteristice minoice de la Muzeul Arheologic din Irakleio includ capodopere precum Vase Harvester, figurine Zeița șerpilor Knossos, Disc Phaistos și sarcofagul Aghia Triada pictat, precum și bijuterii din aur uimitoare, picturi de perete, tablete inscripționate și inele cu semn și piatră gravată sigilii, cu imagini care fac aluzie la o zeitate centrală feminină, sacrificiul animalelor, și creaturi daemonice care simbolizează partea întunecată a naturii dincolo de controlul uman.

Portul Venețian - Pret intrare: Gratuit

Portul orașului a servit cândva ca debarcader pentru Knossos, capitala epocii bronzului a civilizației minoice, iar mai târziu, pentru cele mai vechi timpuri, pentru un oraș numit Heraklion. Portul a fost fortificat în Evul Mediu, când orașul a fost sub controlul piraților săraci care l-au ales ca bază în Creta, numindu-l Chandakas. Apoi au venit bizantinii și apoi venețienii, care au menținut identitatea orașului ca capitală, au redenumit-o Candia și i-au înzestrat câteva clădiri și fortificații frumoase care sunt încă vizibile. Sub otomani, a fost cunoscut sub numele de Megalo Kastro („Marele Castel”), pentru a deveni din nou Heraklion odată ce statul liber crețean a fost instituit în 1898. Întreaga insulă a devenit parte a statului grec în 1913.
Astăzi, cu o populație de 174.000 de rezidenți și aproximativ 15.000 de studenți, Heraklion este un oraș mândru și vibrant, îi simți energia din momentul în care faci primul pas. Mulțimi, mașini, magazine, piețe în aer liber, vânzători de stradă și turiști de peste tot ajută să ofere acestui oraș temperamentul său viu. Primul lucru pe care îl veți vedea, indiferent de cum ajungeți, va fi probabil portul venețian, unde astăzi se îmbarcă mici bărci de pescuit, vizavi de vechile docuri. Dar ceea ce vă va atrage cu adevărat atenția aici este Koules, micul castel aflat pe dig, construit de venețieni în secolul al XVI-lea, care a fost recent restaurat. Digul de beton de 2,5 km care pornește de la Koules devine un bulevard ințesat cu oameni ideal pentru o plimbare de dupa amiază sau seară.

Orasul vechi - Pret intrare: Gratuit

Din port, râul de oameni vă va duce pe strada Avgoustou 25 - pe lângă clădirile neoclasice și magazinele de suveniruri care vând statui de minotaur din bronz, replici ieftine cu discuri Phaistos și tricouri tipărite cu motive „cretane” - în centrul istoric al orașului. Odată ajunși în Orașul Vechi, veți vedea Biserica din Aghios Titos, construită în 961 de împăratul bizantin Nikephoros II Phokas și renumită pentru vitralii. A servit ca mitropolit al insulei înainte de a fi transformat într-o moschee în timpul stăpânirii otomane. Există și Loggia, probabil cea mai frumoasă clădire din Heraklion, construită ca un club privat pentru nobilii venețieni și unde astăzi se află Primăria. Biserica venețiană din Aghios Markos, care datează din secolul al XIII-lea, găzduiește în prezent tot felul de evenimente culturale.

Mijloace de transport pe insulă

Transportul in comun

În Heraklion exista două tipuri de autobuze, cele albastre pentru transportul în raza orașului al cărui bilet costă 1,20€ și cele verzi care pot fii folosite pentru deplasările între orașe. Pentru acestea prețul unui bilet este de 2,60€.
Cu aceste autobuze se poate ajunge în orașele de pe marginea coastei precum Chania sau Rethymnon.

Rent a car

Cel mai bun mod de a vizita insula Creta este de a închiria un vehicul fiindcă îți oferă libertate de mișcare și poți ajunge rapid la destinația dorită. Prețul pentru închiriere auto pornește de la 25 euro pe zi, dar mai sunt și variantele în care puteți opta pentru un scooter pentru 15 euro sau ATV de la 20 euro.

Restaurante Heraklion

Ntoré Gastronomy & Symposia

Ntoré Gastronomy & Symposia oferă o vedere superbă asupra portului și a orașului dar și o mâncare savuroasă pentru toate gusturile, să nu mai precizez și deserturile delicioase langă care salivezi. Prețul pentru o cină de două pesoane în acest restaurant variază între 50 și 80 de euro.

Cooking With Love

Micul Restaurant se afla in apropiere de centru, și oferă preparate tradiționale grecești foarte gustoase și la prețuri foarte mici, prețul pentru o masă copioasă de două persoane nu depașește 40 euro.

Kastella

Kastella este poziționat în apropiere de Portul Venezian și este locul ideal din oraș pentru o cină romantică, pe malul mării, dacă alegeți să stați la terasă. Restaurantul este specializat pe preparate din fructe de mare având o varietate imensă. Prețul pentru o cină consistentă pentru două persoane este de aproximativ 60 euro.