Viena – Ce nu trebuie sa ratati!

1. Plimbare cu vaporul pe canalele Dunarii

Noi iubim plimbarile pe apa si nu ratam ocazia atunci cand putem face asta. Ne-am amintit, cu emotie, de Budapesta, un alt oras drag sufletului nostru, despre care va vom povesti curand.

2. Prater

Prater

Trebuie sa urcati in roata, iar noi va sugeram sa vizitati seara, pentru a vedea orasul frumos iluminat

3. Madam Tussauds

Madam Tussauds

Muzeul figurilor din ceara Madam Tussauds este locul unde poti face o multime de fotografii alaturi de celebritatile preferate. Noi am profitat din plin.

4. Opera de stat din Viena

Opera de stat din Viena

„Nu poti sa ajungi la Viena fara sa participi la un Spectacol de muzica clasica / Opera” (l-am citat pe domnul care ne-a convins sa luam biletele)

Schönborn Palais

Opera de Stat reprezinta un loc de referinta pentru melomani, dar si pentru iubitorii de frumos care pot admira, si aici, o parte din maretia Habsburgilor, din preocuparea lor pentru grandoare si rafinament. Din pacate, noi nu am mai gasit bilete la opera, dat fiind faptul ca nu am rezervat din timp, in schimb, am fost la un concert de muzica clasica la Palatul Schönborn.

Nici nu stiam cat iubesc muzica clasica, inainte sa ajung in acest loc minunat. Ne-a fost gadilat auzul de melodiile lui Vivaldi, Mozart, Beethoven, o adevarata incantare.

5. Café Central

Café Central

Cu arhitectura si structura unui muzeu, simti ca pluteste in aer ”fin de siecle” si ”la belle epoque”. O cafenea plina de melancolie, un loc unde se spune ca se aduna toata ”lumea buna”.

Pentru a se elibera o masa, am asteptat pret de 5-10 minute, insa asteptarea a meritat efortul. Gurmanzi din fire, bineinteles ca nu ne-am putut abtine sa nu comandam si desert, pe langa cappuccino.

Si nu e despre a cauta justificari, insa chiar nu te puteai abtine sa nu incerci ceva din vitrinele atat de tentante. Pozele dovedesc!

6. Food on the street

Wiener Würstchen

Va recomandam sa incercati deliciosii carnati vienezi, care se vand la orice colt de strada. Trebuie sa-i savurati pe strazile pline de turisti, altfel este lipsit de famec.

Maroni

Spre fericirea mea, am gasit si maroni (castane coapte). Nu ma asteptam, dat fiind faptul ca Targul de Craciun se terminase de ceva vreme, insa, asa cum imi place sa spun, sunt o persoana norocoasa, asa ca am mancat zilnic castane.

7. Restaurante

Danube Tower
TurmCafe

Cel mai bun Schnitzel Vienez a fost la Restaurantul din Turnul Dunarii.

Castelletto

Restaurant Castelletto este locul unde am incercat aproape jumatate din dulciurile din vitrina si ne-am intors cu drag de mai multe ori pe durata vizitei noastre la Viena.

Le Burger

8. Mariahilfer Straße

Mariahilfer Straße

Shopping-ul la Viena este un motiv de city-break in sine si Mariahilfer Straße este una dintre destinatiile pe care iubitorii de cumparaturi nu le pot rata sub nicio forma. Aici veti gasi cea mai mare densitate si aglomeratie de centre comerciale si magazine.

Am plecat din Viena cu lacrimi in ochi, dar cu promisiunea ca ne vom reintoarce candva, poate chiar la Targul de Craciun, de ce nu?

Avion Viena

Pe curand!