Weekend prelungit la Bruxelles, cu doar 101.5€ (zbor si 3 nopti de cazare)

Bruxelles Piata Mare

Profita de reducerile momentului pentru o vizita rapida in Belgia si pierde-te in Grote Markt savurand cea mai buna ciocolata din lume.

Vacanta Bruxelles

101.5 €

11-14 Septembrie 2020

Plecare
Bucuresti

Destinatie
Bruxelles

Detalii Vacanta

Zbor Ryanair: Bucuresti - Bruxelles | 11-14 Septembrie 2020 | 38€

Hotel*** Bedford Hotel & Congress Centre | 3 nopti cazare: 127€ camera dubla | 63,5€/persoana

Aterizarea se va face pe aeroportul Brussels Charleroi, care se afla la o distanta de 70km fata de capitala Belgiei.
Transportul de la aeroport se poate face cu autobuzul pe care il gasiti la Exit 4.
Autobuzul circula din jumatate in jumatate in intervalul orar 08:00-24:00 (plecare din aeroport), cu destinatia finala "Gare du midi" care este Gara centrala Bruxelles (pentru intoarcere intervalul orar este 03:30-22:30).
Drumul de la aeroport pana la gara va dura aproximativ 1 ora, iar pretul este de 14,20€ pe sens.

Hotelul, amplasat in zona centrala, la doar 5 minute de mers pana in Grand Place si la 2 minute distanta fata de Manneken Pis.
La Hotel se poate ajunge dupa 15 minute de mers din "Gare du Midi" sau 2 minute de la statia de metrou "Anneessens".
Pretul biletului de metrou pentru o singura calatorie este de 2.10€, iar daca veti considera ca o sa folositi mai mult mijloacele de transport in comun pentru deplasarea prin Bruxelles, pretul unui abonament valabil pentru 72 de ore este 18,00€.

Atractii Turistice de vizitat in Bruxelles

Grote Markt (Piata Mare) - Pret intrare: Gratuit

grand place bruxelles

Grote Markt sau Piata Mare este principala atractie turistica din Bruxelles fiind dealtfel si kilometrul 0 al orasului. Situata in Orasul Vechi, Piata adaposteste Primaria din Bruxelles, Maison du Roi (Muzeul orasului din Bruxelles) dar si alte cladiri maiestuoase in stil baroc si decorate cu elemente flamande, care vegheaza Grand Place si se lasa admirate de catre turisti.
Cladirea primariei se diferentiaza de celelalte, fiind singura constructie medievala din Grote Markt iar exteriorul sau fiind decorat cu statuile ducilor si a duceselor de Brabant.
Brussels City Museum (Maison du Roi) este muzeul de istorie si al floclorului din Bruxelles care atrage atentia turistilor prin colectia sa impresionanta de picturi, sculpturi si alte opere de arta. Biletul de intrare pentru a vizita muzeul este de 8,00€ iar in acest pret intra si o vizita la Garderobe MannekenPis.

Manneken Pis - Pret intrare: Gratuit

Manneken Pis Bruxelles

Manneken Pis este simbolul orasului Bruxelles, o sa vedeti peste tot prin oras produse promotionale cu aceasta mica statuie de bronz de numai 61 cm situata in centrul capitalei Uniunii Europene. Din Piata Mare se poate ajunge la pas, fiind doar la 5 minute distanta.
Manneken Pis, mica sculptura din bronz, are o garderoba impresionanta, de peste 750 de constume, pe care le imbraca cu diverse ocazii care marcheaza anumite sarbatori nationale si internationale (In luna Mai 2018 a purtat un costum de calusar marcand Ziua Costumului Popular Romanesc).
Costumatiile sale sunt expuse in Brussels City Museum, iar cele mai faimoase straie ale lui Manneken Pis se afla in muzeul special deschis pentru acest simbol al umorului si al mintii independente, Garderobe MannekenPis amintit mai sus.

Atomium - Pret intrare: 16,00€ (12,00€ cu Brussels Card)

Atomium Burxelles

Atomium este o piesa de arhitectura unica in lume, construita de catre André Waterkeyn cu ocazia Expozitiei Mondiale din 1958, iar in prezent, celebra atractie belgiana gazduieste un muzeu cu o expozitie permanenta despre istoria constructie si un restaurant care ofera o imagine panoramica completa asupra orasului.
Arhitectura este formata din 9 sfere, interconectate, placate cu otel inoxidabil, care ajunge la o inaltime de 102m si se afla foarte aproape de parcul tematic Mini-Europe unde se gasesc unele dintre cele mai cunoscute cladiri si monumente din Europa de unde nu lipseste Turnul Eiffel dar nici Palatul Mogosoaia din Romania.
Exista si un bilet combinat pentru ambele atractii la care se mai adauga si ADAM - Brussels Design Museum care se afla la 150m de Atomium iar pretul acestuia este de 29,00€.

Mijloace de transport si Brussels Card

Transportul in comun

Bruxelles are o retea de transport in comun foarte bine pusa la punct, rapida si punctuala insa nu foarte ieftina.
Pretul unui bilet pentru o singura calatorie este de 2,10€ dar sunt si variante pentru 24h, 48h si 72h:

Bilet Valabil 24 ore: 7,50€
Bilet Valabil 48 ore: 14,00€
Bilet Valabil 72 ore: 18,00€

Pentru a cumpara orice tip de bilet aveti nevoie si de un card MOBIB care la randul lui costa 5,00€, dar costul poate fi evitat daca achizitionam Brussele Card.

Hop-On Hop-Off

Hop-On Hop-Off este un autobuz special pentru turisti care te plimba pe langa toate atractiile principale din oras, din care poti sa cobori le orice statie doresti, vizitezi atractia si te intorci in statie pentru a continua traseul.
In Bruxelle sunt prezente 2 linii: Rode route (Linia Rosie) si Blauwe route (Linia Albastra), fiecare traseu cu cate 11 statii diferite, dar cu acelasi punct de plecare: Central Station.
Pe durata calatoriei aveti acces si la un ghid audio disponibil in 8 limbi, dar din pacate limba Romana nu este inclusa, iar pe langa acesta veti primi si o harta si un ghid al orasului.
Pretul unui bilet valabil 24h este 27,00€ iar pentru 48h 34,00€, insa cu Brussels Card putem economisi pana la 40%.

Brussels Card

Cu Brussels Card se pot vizita gratuit 44 de muzee din Bruxelles, dar se mai pot adauga suplimentar si alte optiuni extra mai ieftine decat daca le-am fi luat separat, de exemplu la transport in comun nu mai este nevoie de achizitionarea cardului MOBIB care costa 5,00€ iar pentru biletul de intrare la Atomium platim doar 12.00€.

Card Valabil 24 ore: 28,00€ + 7,50€ (Pentru acces si la transport in comun) + 18,00€ (Pentru acces si la Hop-On Hop-Off) + 12,00€ (Pentru acces si la Atomium)

Card Valabil 48 ore: 36,00€ + 14,00€ (Pentru acces si la transport in comun) + 22,00€ (Pentru acces si la Hop-On Hop-Off) + 12,00€ (Pentru acces si la Atomium)

Card Valabil 72 ore: 44,00€ + 18,00€ (Pentru acces si la transport in comun) + 26,00€ (Pentru acces si la Hop-On Hop-Off) + 12,00€ (Pentru acces si la Atomium)

Restaurante Bruxelles

Atomium Restaurant

Acest restaurant nu se remarca prin calitatea mancarii si nici prin preturile acesibile, care pot ajunge usor la 100,00€ pentru o cina de doua persoane, ci prin panorama pe care o ofera asupra orasului, fiind pozitionat in varful arhitecturii iti ofera o vedere de 360° asupra minunatei capitale a Europei.

Restaurant Den Talurelekker

Micul Restaurant se afla in apropiere de centru, in Freedom Quarter, iar aici ne putem incanta papilele gustative cu preparate traditionale autentice belgiene foarte gustoase si la preturi bune. O cina pentru doua persoane costa in medie 50,00€.

Yummy Bowl

Aflat in centrul capitalei, foarte aproape de Piata Mare, acest Restaurant cu specific Korean va ofera o masa copioasa, gustoasa si ieftina. Pretul pentru o supa, un Yummy Bowl, un ceai sau cafea si un desert este sub 20,00€.

Vacanta placuta!